När Hannes blev sjuk

Mitt i sommaren, när det var som varmast, Hannes var en månad gammal, så blev han sjuk.
Det är väl egentligen den största anledningen till att jag ville blogga igen. Alla människor behöver bearbeta svåra saker, att skriva brukar vara ett bra sätt.

Det började med att jag tyckte Hannes kiss började lukta lite annorlunda. Jag sa det till Andreas som försäkrade mig om att jag nog bara inbillade mig.
Samtidigt så började Hannes ligga och ta i lite grann, på ett sätt jag inte kände igen, han låg liksom och kämpade lite hela tiden, som att han behövde bajsa. Men några problem med det hade han inte så jag blev lite fundersam. Dock inget jag sökte för eftersom det knappt var något som märktes, men något i mig kände väl att det var något som inte stämde.
Efter kanske två veckor så började han bli slö, han ville inte längre äta och fick tillslut feber.
Jag sökte för det men alla jag pratade med trodde det var värmen som gjorde det. Men tillslut ringde jag och var ordentligt orolig för han ville inte alls äta och var väldigt slö.
Då fick vi åka in till barnakuten med honom.
När vi kom in med honom hade han hög feber och var väldigt slö, dom proppade i honom alvedon på en gång och så lyckades vi fånga ett urinprov på honom nästan direkt.
Så ganska snabbt fick vi klart att han hade njurbäckeninflammation. Han lades in med intravenös antibiotika.
Jag fick sitta och amma honom hela tiden för att försöka få i honom någon näring, han var dock väldigt slö så det var inte mycket som kom ner.
När dom undersökte honom märktes det att han hade ordentligt ont i magen och ryggen.
Men dom gav honom smärtstillande regelbundet.

IMG_0212-0.PNG
Efter några dagar fick vi åka hem och fortsätta behandlingen hemma istället.
Det tog lång tid innan Hannes blev helt bra, han var tagen av det hela i säkert en månad efter.
Nu mår han bra och är en glad kille! Men han har fått genomgå en rad olika undersökningar för att ta reda på varför han fick detta.
Ultraljud, röntgen och kissövervakning.

IMG_0062.JPG
Det dom har kunnat se är att han inte tömmer sin blåsa ordentligt och att han har för högt blodtryck. Varför vet dom inte riktigt dock.
Men så han äter fortfarande antibiotika för att han inte ska få detta igen och undersökningarna fortsätter tills dom hittar felet.
Men som sagt, en go och glad kille är han!

IMG_0171.JPG


Leave a Reply