Dec 22 2010

Det närmar sig..

Ja, sedär, nu är det snart jul igen. Barnen är tokiga, dom längtar så dom knappt kan sova om nätterna!
Jag tror det kommer bli en underbar jul för mina barn, fina klappar, god mat, fint sällskap och bara massa myyys!

Men iaf, jag gjorde tillslut ett pepparkakshus, jag vet inte riktigt varför jag surade ihop över det där huset… kanske för att jag egentligen vill göra ett dunderslott, men har liksom inte riktigt tiden till det. Stina släpper mig sällan, så det mesta jag gör, gör jag med en hand.
Men jag ville verkligen göra ett stort pampigt pepparkakshus igen, för jag tycker det är otroligt roligt att göra sånt!

Men när jag höll på med årets pepparkakshus så surade jag ihop över dekorationen som bara blev ful, då kom Meja till mig och sa nästan lite argt, ”mamma, det viktiga är inte att det blir fint, det viktiga är att det blir GOTT!”
Så efter det var det enbart viktigt att huset skulle bli just, GOTT!

Ja, detta är då resultatet, ett alldeles vanligt GOTT pepparkakshus!

Klicka på bilderna för att få dom större.

Barnen placerade ut Jesus och alla ”gubbarna”, Elsas hobby är numera att placera om gubbarna hela tiden, ofta ligger dom alla ner och sover.. hmm…

Nej nu ska jag väl ta och slå in dom sista klapparna och kanske knycka lite mer julgodis… God Jul!


Dec 20 2010

Mupphus

Skitpepparkakshus. Mjäff.

Jag tänker göra ett alldeles vanligt pepparkakshus, inget slott, inget muminhus, inget torn, ett VANLIGT pepparkakshus. För det är inte kul längre, jag gjorde för stort förra året… ingenting duger längre. Skit.

Och så kokar jag knäck och kola nu. Det är gott. Så sabla gott.


Dec 12 2010

Pepparkakshus

Jag funderar på det här med pepparkakshus, jag ska ju göra ett i år också. Kommer ni ihåg det jag gjorde förra året?

Hehe, mitt lilla pepparkakshus. Jag tänker inte ge mig på något sådant skrytbygge i år, men något lite  roligare än det vanliga klassiska pepparkakshuset vill jag nog göra.

Några tips? Vet ni någon bra sida? Eller ska jag hitta på något eget? Hmm… ja, jag funderar…


Dec 7 2010

Ullared

I söndags åkte jag, Micka och pappa ner till Ullared. Shooooopping stod på schemat.

Resan ner gick bra, gick ganska snabbt.
Det var inte så extremt mycket folk där, och ingen kö varken in eller vid kassorna. Nice.
Mitt mål var att försöka köpa alla julklapparna där. Så jag började med att gå till leksaksavdelningen, och det visade sig vara där som alla människorna höll till… mjäff. Men jag tog några djupa andetag och dök in. Jag hittade faktiskt väldigt mycket bra!
Alla julklappar köpte jag inte, men det var inte för att något saknades utan för att jag inte kunde komma på vad jag skulle köpa till en viss Meja! Den lilla damen önskar sig nämligen en Iphone 4… Det kändes lite svårt att toppa… Så jag får klura på det lite.

Men dom hade väldigt mycket bra märkesvaror, mycket fina brioleksaker till väldigt bra priser. Så Stina kommer få väldigt fina julklappar!

Sen hittade jag massor fint till mig och Andreas i julklapp.. hehe, jag köper alla julklappar i år, även dom till mig själv. Jag är nöjd för jag får det jag vill ha, Andreas är nöjd för han slipper springa på stan. Perfekt.

Inredningsavdelningen var roligast i år, där spenderade både Micka och jag mest tid. Min grej för i år blev lyktor! Massa små lyktor att hänga och ställa lite här och var.

Det där var några av dom jag köpte… jag borde ju ha tänt ljusen innan jag fotade… men det orkade jag visst inte, förrutom en, som redan var tänd när jag höll i kameran :)

På klädavdelningarna fanns det tyvärr inte mycket bra alls. Det enda jag köpte till mig och Andreas var underkläder, barnen fick lite strumpbyxor också.
Stina fick en vinterjacka och ett par jeans också.

Jackan till Stina var ett riktigt fynd! Jag gick till barnavdelningen främst för att hitta en jacka till Stina, och jag hittade en direkt! Såååååååå fin, mamma skulle älska den, prickig! 99 kr!

Strumpbyxorna jag hittade till barnen var riktigt bra, mina tjejer är ju så otroligt petiga med allt dom har på sig, speciellt Meja och Elsa, sitter något knöligt eller skaver lite eller för hårt, eller för löst.. ja, det måste sitta perfekt för att dom ska vara nöjda! Gekås hade dom perfekta strumpbyxorna, för 19 kr styck! Nice.

Sen hittade jag strumpbyxor med halkskydd till Stina! Det har jag letat efter massor på stan! Hittade ett par som var superfina, 24 kr.

Suddig bild jag vet, men hon är ju aldrig still! Men iaf, färg! Jag älskar kläder med glada färger!

Sen köpte jag som vanligt massa hygienartiklar och rengöringsgrejjer, alltid bra att ha.

Efter julafton får ni se alla klapparna jag köpte, dom är redan undangömda. Massa fint! Hihi.

Som sagt så var det ingen kö i kassorna så vi blev klara ganska snabbt, men vägen hem var lite jobbig. Det hade börjat snöa en hel del och det var väldigt halt. Så vi körde inte så fort. Men tillslut kom vi hem, och jag hade två febriga barn som väntade. Mjäff. Alltid ska vi vara sjuka!

Fast idag verkar alla bättre (det blev 3 febriga barn sen…).

Nu ska jag väcka Olle och ta fram lite mellis, hej hopp!


Dec 3 2010

Jay

Jamen han förtjänar ju ett alldeles eget inlägg, eller hur!

Killen är i fiiiiiinal, fett nice. Ha!


Dec 2 2010

Hopplahej

Tjena vilken kul dag!
Mitt dagbarn har varit sjukt ett tag,  sen blev vi sjuka.. så vi har inte setts på ett tag. Men idag så! Åh vad jag älskar mitt jobb!

Det är så otroligt underbart fantastiskt att få jobba som dagmamma! Att få ta hand om massa roliga tokungar, som visserligen bråkar mycket, men vad gör det när dom gömmer sig bakom gardinen när jag ska byta blöja på dom?
Jag har seriöst det bästa jobb man kan ha!

Så idag har vi bakat pepparkakor igen, och pysslat lite igen.. myyysigt!

Sen storhandlat när stora tjejerna var på kör. Alltid lika intressant med Elsa i affären.. ehm..

Det var allt för mig idag. Godnatt.

Jo just det, söndag— ULLARED!!