Nov 30 2010

Pyssel

En härlig pysseldag idag. Barnen är friska, pigga och glada!

Nu ska jag sitta hela kvällen/natten? och pyssla vidare, fyra stora kalendrar med 24 presenter var… hujedamig, vad har jag gett mig in på?


Nov 29 2010

Nytt bord!

Jag glömde ju visa er vårat nya fina bord!

Vi har behövt ett större bord länge, vi hade ett stort ett tag, men trivdes inte med det.. det var bara… inte vi!

Så vi har använt ett litet fint bord ganska länge, men situationen var ohållbar.. vi är för många helt enkelt. Så jag har letat och letat och letat, kollat alla möbelaffärer jag vet, men bara hittat moderna fula saker som inte alls är min stil, dessutom svindyrt. Jag skulle bara bli tokig med ett dyrt bord och massa barn, dom skulle ju inte få vara vid det! Haha!
Så istället har jag haft stenhård koll på blocket ett tag, och tillslut var det bara där, precis det bord vi behövde.

Ett jättefint bord från 60-talet i teak, något fläckigt på bordsskivan, men då bryr jag mig iaf inte om barnen förstör det lite till. Men när barnen är lite större slipar vi nog om det.
Det är preeeecis i min smak, jag bara älskar det!


Nov 29 2010

Tänker inte skriva någon rubrik…

Jag hade tänkt skriva ”magsjuka” som rubrik, men jag ångrade mig, för jag tror jag har skrivit det några ggr tidigare…Mjäff.

Jo, för barnen blev visst magsjuka igen. Suck, vi blir alltid magsjuka!
Eller vi blev inte det dom första åren, det var först när jag började jobba som dagmamma som magsjukorna började komma. Jag tror knappt att vi hade haft ens två magsjukor innan det..
Men nu, nu kommer dom titt som tätt. BLÄ!

Elsa var den som började, sen var det Stinas tur, hennes första magsjuka, men hon piggnade till väldigt fort, Meja och Lova blev sjuka nästan samtidigt, men dom är så stora och duktiga nu så dom sköter kräkandet ”snyggt”, hehe, nej men dom stoppar huvudet i hinken och gör det dom ska. Till skillnad från en liten Stina….
Tack och lov så var detta en ganska snäll magsjuka, inte alls som den vi hade i somras när Meja var nära att få läggas in!
Eländet har fått komma ut, sen har dom alla piggnat till. Aptiten är dock väldigt dålig hos dom alla, så man funderar ju på om det ens är värt att laga mat just nu. Dom vill ändå bara äta mackor!

Men vi har det ändå lite mysigt när vi stänger in oss och är lite sjuka, speciellt som snön yr utanför och ljusen tänds inomhus.
Sofforna kläs med massa filtar och plastad frotté, sen hyr vi lite filmer och bara myser (och tömmer en och annan hink….)
Det är väldigt ostressigt just när barnen är sjuka.

Något jag har kommit fram till att jag älskar, är ljus i fönster och snö utanför, det är något av det vackraste jag vet!
Jag avskyr att ta mig fram i massa snö, och jag avskyr att sitta instängd inomhus hela dagarna, men när alla ljusstakar och ljuslyktor kommer på plats, då kan jag sitta vid fönstren och bara mysa i evigheter!

Jag avslutar med en bild på Elsa och Stina. Jag lekte med kameran lite, tog några bilder på Stina, på en bild kom Elsa visst med…


Nov 29 2010

Toyota verso

Ah, jag veeet, jag är SÅ dålig på att blogga nu för tiden. Jag vet inte vad som tagit åt mig!

Men en idé är att ni som läser kommenterar lite mer ;) Det motiverar ju alltid lite extra! Och jag veeeeet att jag själv är jättedålig på att kommentera i andras bloggar, men jag vill ändå ha fler kommentarer i min blogg, höhö.

Ställ lite frågor till mig så svarar jag, det är alltid roligt!

Jag har fått en fråga precis;

”Hej hej. Jag har en fråga.
Ni som har många barn, vad har ni för bil? Något att tänka på när man ska köpa en bil för många barn?”

Jo, serru, vi har en Toyota verso. Ehm jag som inte är så bra på det här med bilar länkar istället till den på toyotas hemsida.

Så, vad tycker jag om denna bil då.
Jo, den är en liten familjebil (sju säten), det är väldigt skönt att ha en liten bil, trots att vi är så många, jag längtar inte till den dagen då vi måste skaffa minibuss ;)
Men samtidigt så är det jobbigt med en liten bil när man är så många, man får ju inte plats med så mycket mer än familjen.

Bilen är väldigt lättkörd och skön att köra och åka i… ja som en ny bil ska vara, ehm. Nej jag är inte bra på det här med bilar, så jag vet inte vad jag ska skriva. Jag gillar den! Jo en sak kan jag säga, det får plats tre bilstolar brevid varandra, utan problem. Det är ju väldigt viktigt om man har småbarn. Very nice car.


Nov 16 2010

snark…

Trött är bara förnamnet just nu. Hjärtanes vad det ska vara eländigt ibland. Förkylda barn, feber, geggiga ögon, noll sömn, bära, bära, bära. Oroa, oroa, oroa.

Ja, alla ni med barn vet vad jag pratar om, alla ni med fyra eller fler barn, vet verkligen vad jag pratar om! Mjäff..

Men nu sitter jag iaf här i soffan med en sovande Stina i famnen, hon sitter här och tror att hon inte har somnat, men jag lurade henne.

Egentligen hade jag massor att skriva… men jag är lite trött. Ha!


Nov 2 2010

….

Varför slutar det inte göra ont? Jag saknar min mamma, jag saknar henne så mycket så jag får panik. Känslorna tar över min kropp och blir okontrollerbara. Jag får cellskräck i min egen kropp, för jag kommer inte ifrån alla känslor. Dom håller fast mig.