Okt 19 2010

Hallprojekt.

Sådärja. Vi har haft ytterligare ett projekt igång. Hallen! Vi har många saker i detta hus som behöver fixas… jag ska nog inte gå in på allt…  haha, inte ska ni behöva få min ångest!
Men nu har vi iaf fixat hallen, den har varit rejält sliten och opersonlig i många år, men vi har inte brytt oss. Förrens nu!

Vi målade hela skiten vit. Very nice. Sen har vi piffat lite med personliga saker. Det blev väldigt bra, nu känns hallen som den ska.

Tavellisten har jag och Andreas snickrat ihop själva, inte speciellt svårt, inte speciellt dyrt, men väldigt fint!

Den här lyktan? Ljushållaren?… Jaja, saken, fick jag för typ 9 år sedan, jag tycker den är jättefin, men jag har inte haft någon bra plats att hänga upp den på, så jag har sparat den i alla år och väntat på en lämplig plats att hänga den på. Den som väntar på något gott… Ja.

Nedan ser ni våran hängare, vi tog en planka, målade med vit lackfärg och spikade fast tre krokar som jag gjorde för….. några år sen när jag gick en smideskurs på gymnasiet, även dessa krokar har väntat på någon lämplig plats i några år.
Sen ska jag leta reda på några fina barnkrokar som får hänga längst ner.

Så det var hallen det, om fyra år kanske köket är fixat också :)


Okt 13 2010

Vill inte mer!!!

Hör ni det!?!?! Jag vill inte mer nu. Jag ORKAR inte… eller nej, nu ljög jag, jag orkar… på något konstigt sätt gör jag det. Men jag VILL inte. Jag saknar min vardag, jag saknar mitt dagbarn, jag saknar mitt lugna, ostressiga liv.
Jag vill ha en frisk familj, JAG vill vara frisk. Jag viiiiiiill inte mer.

Hade jag kunnat tjuta så hade jag gjort det nu. Det är nog.


Okt 10 2010

Förråd och annat.

Jag har ett förråd. Detta förråd har varit något att skämmas över… otrolig oordning. Massa skit, stök… Stundvis har man inte ens kunnat komma in. Dom senaste månaderna har jag gått och stört mig jättemycket på detta. Varför just nu kan man ju fråga sig, jag menar det har varit såhär i många, många år. Men av någon anledning så har jag trott att om jag får ordning i förrådet, så får jag ordning i mitt huvud.
Mamma sa så, man får börja där man kan få ordning.

Under tiden jag har varit sjuk så har jag inte haft mitt lilla dagbarn här, så jag har fått lite mer tid till…ingenting! Så jag tog tag i förrådet!
Jag rev ut hela skiten!!! (såklart med lite hjälp från Andreas) Sen skulle det in nya lagerhyllor, självklart fanns inte allt som behövdes inne på IKEA, så allt blev inte gjort på en gång. Men jag har hållt på ett bra tag, rensat, rensat och rensat. Oj vad mycket skit det var där inne!

Och NU äntligen är förrådet klart! Eller ja, för några dagar sedan blev det klart. Men jag är ju inte så snabb med bloggen längre.
Så nu har jag en alldeles egen walk in closet!! Hihi. Ska få upp några speglar på dörren också så blir det komplett.

Svårt att få en bra bild, det är ju en vägg i vägen! Men bara det faktum att det finns en liten bit golvyta att stå på säger rätt mycket, iaf för dom som sett förrådet som det såg ut innan :D

Stina har äääälskat mitt röjande, så mycket roligt att knycka och äta upp eller bara leka lite med. Sen när hyllorna kom på plats blev hon ännu gladare, en hel klätterställning till henne! Och när det kom dit massa roliga saker blev det äääännu roligare, så hennes favoritställe nu mera är i hörnhyllan, vid symaskinen. Sötisen min!

Så då undrar ni såklart, fick Josephine ordning i sitt huvud när det blev ordning i förrådet? Svaret blir; Lite ordning! Det kommer aldrig, ALDRIG bli helt i sin ordning i min skalle, det vet vi alla, men det får vi leva med, hö.
Men lite bättre blev det allt! Som det här med att driva min lilla firma, det har varit väldigt rörigt för mig, mamma dog ju precis när jag var nystartad. Så allt blev väldigt krångligt och tokigt.
Men nu har jag ordning på allt (tror jag) det är ju inte så svårt egentligen, så länge man har någon som säger hur man ska göra. Haha!
Äh, vad knäpp jag är, mina papper ligger i ordning och jag tror jag gör allt rätt. Yes.

Nu till något annat. Stina.

Hon är en riktig krångelfis hon. Sover inte på natten, sover inte på dagen, äter inte, förrutom ibland då hon fullkomligt vräker i sig mat… Ja… krånglig är hon. Så här har hon varit till och från sen hon var mini, mini. Idag insåg jag ju varför hon krånglat så dom senaste veckorna, hon har fått en ny tand!!
Det har ju varit likadant varje gång hon får nya tänder, då krånglar hon med allt, framför allt maten! Jag hade inte en tanke på att det kunde vara tänder nu, för hon har ju så många redan. Men visst var det så.
Sen är hon ändå väldigt kräsen med maten, men det blir alltid mycket värre när hon får tänder.
Nu kan vi alltid hoppas på att det bara var EN ny tand denna gången, så kanske hon börjar sova igen iaf… vore nåt det.

Här visar Stina för mig vad hon tycker om gurka, BLÄÄÄÄ!


Okt 3 2010

Ehrm…

Vem var det som slutade blogga egentligen!? Jag förstår inte alls.

Hehe. Sorry. Nu har jag blivit sparkad i rumpan från lite olika håll så det är väl dags att fortsätta då.

Jag skulle ju göra ett sommarinlägg till. Det lär inte hända. Vissa saker blir bara inte av, hehe. Men vi hade iaf en bra andra del av sommaren också. Jag kanske kan anstränga mig nån gång och visa lite fler bilder iaf. Det blir bra. Någon gång.

Så, nu börjar hösten komma, vi har haft underbart höstväder i några dagar. Jag har påtat i trädgården, försöker röja upp lite, tänka lite hur det kommer bli till våren osv. Lite mysigt.
Jag har varit lite sjuk ett tag, tyvärr. Allt började med att jag bytte mascara, idiot som jag är. Denna mascara ledde till eksem som senare ledde till ännu värre saker… så nu äter jag två sorters penicillin och ser ut som… som… en häxa. Blä.
Egentligen är det inte något som jag vill skriva om alls. Men jag ville iaf skriva av mig om att jag mått dåligt… mår dåligt.
Men det blir väl bättre snart hoppas jag.

Mina barn mår bra iaf, Lova har det superbra i skolan! Hon har börjat på fritids också, fungerar toppen det med. Det bästa hon vet hittils är matte och gymnastik. Hihi, mammas flicka! :)

Meja tuffar vidare på dagis, helt problemfritt. Hon älskar att få leka med sina kompisar hon skaffat sig. Hon springer även hem till dom på fritiden, lycklig liten flicka.

Elsa… hmm… Elsa är frustrerad just nu, hon vill vara lika stor som Lova och Meja.. hon vill gå i skola och på dagis. Hon vill INTE vara dagbarn. Haha! Men hon är ändå alldeles glad och påhittig hela dagarna, det går inte en dag utan att hon hittar på något knasigt upptåg eller bus.
Härom dagen satt Stina och skrek, när jag kollade vad som var felet så hittar jag en ilsken Elsa som morrar att Stina inte vill sätta på sig stöveln, samtidigt som hon kämpar för att hålla fast en skrikande bebis för att då få på en stövel på hennes fot…
Ehm.. ja…

Stina är helgalen just nu! Hon går som en tok, krypandet slutade hon helt med för några veckor sedan. Hon busar och bråkar med sina storasystrar så mycket hon kan, kämpar för sin rätt i huset, hihi! Det bästa hon vet just nu är nog att riva ut kläder ur sin låda och be någon ta på henne kläderna.

Sådär, nu tog det stopp i Josephines lilla huvud, haha!