Maj 24 2010

BLÖ

Jag är inte riktigt på humör idag. Inte någon dag. Pms kanske, vad vet jag, nej jag är inte gravid, sluta.
Allt känns liksom lite trist. Ensamt. Saknar min mamma…
Jag vill visa min fina Stina för min mamma. Fy vad jag vill göra det. Jag är så ledsen att hon aldrig fick se henne, känns så jobbigt.

Jag vill äta choklad. Choklad tills jag spyr. Chokladchokladchoklad. Elände.

SKIT.

Nu kommer några bilder på Stina. Till min mamma.

Sover sött

Ligger och äter kex

Tok!


Maj 22 2010

Utan rubrik

Hittade den här bilden i min mobil idag. Något barn som tagit på mig och Elsa. Fint.


Maj 16 2010

Lovas dag


Maj 14 2010

Mjölk

Jag orkar inte lägga upp bilder idag heller. Jag är lat idag. Eller, det är så många bilder, så det blir jobbigt att göra det. Så jag måste vara pigg. Det är jag inte nu.

Jag tänker istället prata av mig lite om Stinapluttis. Den senaste tiden har hon varit så otroligt mammig, hon har blivit extremt tuttig, vill ligga och snutta vid bröstet hela tiden. Jag har ju som ni kanske minns, ”rutinammat” i flera månader, allt för att undvika mjölkstockning.
Så dom senaste månaderna har jag bara ammat morgon och kväll. Det har inte varit några som helst problem, Stina har aldrig tidigare varit speciellt tuttig på det sättet.

Men nu helt plötsligt är hon så otroligt mysig och vill bara ligga hos mig. Hon har dessutom blivit kinkig med maten. Hon äter, men inte alls lika mycket som innan. Så jag har valt att amma lite på dagarna också, men jag är så otroligt rädd att det ska börja komma massa mjölkstockningar igen.

Jag vågade testa pga att det knappt funnits någon mjölk dom senaste månaderna, det har inte runnit till, kanske bara kommit några droppar. Men både Stina och jag tycker den stunden är mysig, så jag har fortsatt trots mjölkbristen.
Så jag har tänkt att kanske fungerar detta eftersom det knappt finns någon mjölk..? Men idag så har jag för första gången på flera månader känt att det runnit till mjölk, och damen klunkar plötsligt när jag ammar…

Det här borde ju göra mig glad… för bröstmjölk är ju bra, det vet alla… men det ger mig tyvärr ångest, jag blir så rädd att det ska bli massa mjölkstockningar igen.. Men jag tänker ge det en chans ändå, jag fortsätter så här ett tag, och blir det massa mjölkstockningar igen så får jag trappa ner amningen igen…

Stina är ju i den där knasiga åldern då dom blir sådär tykänsliga och ängsliga. Hon vill BARA vara med mig, jag kan inte ens lämna henne i ett annat rum i en sekund.. hon blir helt hysterisk! Det här har vi upplevt med alla barnen vid samma ålder, men ingen av dom andra har blivit så här tuttiga då! Men det verkar vara det här som ger henne trygghet, så det här är nog bäst.

Oj oj vad det är mycket tankar i mitt huvud. Fy vad knäppt, att amningen ska behöva ställa till det så i min skalle. (dejavu, jag tror bestämt att jag skrivit så tidigare…?)

Men men, jag ville bara skriva av mig lite om saken.


Maj 12 2010

Det funkar!!

Jo serrni, nu fungerar kameran med min dator. Det var sladden det var fel på…! Jag vill bara påpeka det att jag föreslog för min make att det kanske var det som var felet. Men han påstod att det inte alls var det…

Men så kom pappa hit med en annan sladd, och jovisst, det fungerade med den. HA!
Så nu är jag glad, och ska ta massa kort igen. Och så ska jag lägga ut lite bilder från Lovas födelsedag, men det får bli imorgon, för nu måste jag gå och lägga mig.
Jag har varit upptagen med att trixa lite i min barnmatsblogg, mina besökare blir allt fler. Hihi!

Ni får inte glömma att länka till den var ni än är.

Och så har jag bakat den där goda chokladkakan igen, mmm…! Jag får besök imorgon, dom ska få smaka min goda, goda kaka.

Åh förresten, jag blev lite lycklig idag, Andreas kom hem med nytt kaffe som jag beställt. Då hade dom skickat med en liten present, ett paket kakor! Så sött! Hur ofta får man en present när man köper kaffe liksom.
Me like nespresso.


Maj 9 2010

En sak till

Bara lite snabbt.

Glöm inte att klicka in er på barnmatsbloggen.

Länka gärna till min barnmatsblogg på alla möjliga tänkbara ställen, jag ska ju bli askänd med den bloggen har jag tänkt. Höhö. Nej men seriöst, jag ska bli det, så hjälp till att länka!


Maj 9 2010

Fyra

Jag lovade att länka till dom bloggar som antog utmaningen. Inte var ni många. Men ni håller säkert fortfarande på med era inlägg ;-)

Annica bloggar om sin dag.

Fia bloggar om sin dag, hon visar oss lite sanning dessutom.

Då ska vi se vad jag har för sanningar att visa er. Tyvärr har jag glömt (förträngt) att jag skulle ta kort på eländet, så det är typ bara två bilder… men jag får komma ihåg mer imorgon. Hö. Eller inte. Hö.. he.. ha..!

Härom dagen så var jag och tre utav tjejerna i lekparken. Då kom jag på att Stina aldrig suttit i en gunga! Hjärtanes, man kan väl inte vara 7½ månad gammal och aldrig suttit i en gunga. Så det blev jag såklart tvungen att ändra på.

Sen vill jag bara säga en sak till. Jag har fyra vääääldigt fina barn.Maj 7 2010

Snabbt inlägg

Jag är aptrött ikväll igen, så det blir bara ett snabbt inlägg.

Igår bakade jag en oooootroligt god kaka. Ni anar inte hur god den var, hjälp så god. Idag tog jag med det lilla som fanns kvar av kakan, till fikat med mammorna. Jag kände verkligen att jag var tvungen att dela med mig av dessa underbara smaker.

Mammorna verkade helt sålda, så HÄR kommer länk till recept på denna underbara kaka. Chokladkaka med kokostoscatäcke.

Baka och njut.


Maj 7 2010

Sanningen

Jag fick en idé. Jag tog ju ett kort på några gamla tomater ni vet.. När jag egentligen skulle tagit ett kort på fint upplagda tomater och gurkor. Då slog det mig att det skulle vara kul att se sanningen, för det är ju mycket så, att man försöker ta lite fina bilder. Men varför inte ta kort på the real thing? Det ska jag göra idag. Jag tänker visa er sanningen. HA!

Så jag kommer med ytterligare en utmaning, ta kort på sanningen, länka sedan till eran blogg i kommentarsfältet. Danke.


Maj 7 2010

Blåst

Fy vad det blåser ute idag. Not nice. Vi gick in efter vi lämnat Lova på dagis, ingen utav ungarna var speciellt sugen på att blåsa omkring där ute.

Men innan vi hämtar Lova så tar vi en tur förbi lekparken har vi bestämt iaf. Och så ska vi iväg och fika med kompisar efter lunchen, det blir en bra fredag det.

Jag vill ha en ny vagn… Jag har funderat på det i någon vecka, att jag vill ha Stina vänd mot mig, just nu är hon vänd framåt. Det har inte varit något problem innan, vi är ju så sällan bland mycket folk så ja, det har inte varit ett problem. Men nu dom senaste veckorna så har det inte alls fungerat, eller ja, det går ju när vi är hemma, men bara vi går till någon affär så blir hon tokig. Så jag har kikat lite på blocket efter någon fin liiiiten vagn. Och så dök MIN vagn upp, den vagn jag har velat ha ända sen Stina låg i magen. En teutonia fun, till ett jättebra pris. Så jag ringde, men såklart var den redan såld. Skit. Så nu deppar jag, och längar ännu mer efter en ny vagn, bara för jag hittade den där vagnen igår. Mjäff.

Men jag får hålla koll på blocket, så jag är först på plats om det dyker upp någon ny sådan vagn.

Nu kryper Stina mot trappan… hmm.. kanske dags att sätta upp grinden nu.. Förresten så kryper hon på riktigt nu! Inte som en säl. Hon är ju så söt, hihi!

Nehe, jag hade väl egentligen inget vettigt att skriva.